تحولات لبنان و فلسطین

استاندار خراسان رضوی گفت: از وزارت نیرو انتظار داریم که حکمرانی آب و برق را در استان‌ها به استاندار یا دستگاه‌های تابع وزارت نیرو دهد، اگر این کار صورت گیرد، می‌توان طرح همیاران آب و انتقال آب از دریای عمان را در استان اجرا کرد و موفقیت خوبی هم خواهد داشت.

وزارت نیرو حکمرانی آب و برق در استان‌ها را به استاندار واگذار کند
 
به گزارش قدس آنلاین ، علیرضا رزم‎حسینی امروز در جلسه شورای آب استان خراسان رضوی در محل دفتر استاندار، اظهار کرد: از روزی که در استان خراسان رضوی توفیق خدمتگزاری پیدا کردیم، طرح همیاران آب را در معرض دید کارشناسان استان قراردادیم. چهار ماه است که تمام کارشناسان دستگاه‌های اجرایی با حوصله و دقت و با همکاری دانشگاه فردوسی مخصوصا بخش آب و کشاورزی این دانشگاه، همکاری تنگاتنگی دارند و بعد از دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه متولی شده تا این طرح را مورد سنجش و ارزیابی قرار دهد. در نهایت این طرح مورد اجماع کل استان قرار گرفت.
وی در خصوص ویژگی‌های طرح همیاران آب، گفت: یکی از ویژگی‌های این طرح این است که از پایین به بالا آمده و کارشناسان، دانشگاهیان و ذی‌نفعان در این حوزه کاملا به طرح جامعی رسیدند. ویژگی دوم حمایت همه ارکان حکومت از این طرح است و ارکان حکومت پایبند اجرای این طرح در استان هستند. ویژگی سوم اینکه این طرح اجرایی است نه کتابخانه‌ای و قابل سنجش نیز هست.
رزم‎حسینی افزود: ویژگی چهارم اجتماعی‌محور است، قصد داریم با مردم و کشاورزان با همکاری مشترک این کار را اجرا کنیم. ویژگی پنجم اینکه همه عالمان فرهنگی در حوزه فرهنگ‌سازی مشارکت خواهند داشت. ائمه جمعه، روحانیت و همه کسانی که دستی در قلم، قدم و تریبون دارند، برای فرهنگ‌سازی این طرح کار خواهند کرد. این طرح پیوست رسانه‌ای خواهد داشت که توسط مدیر کل صداوسیما این طرح را آماده کردیم و تمام رسانه‌ها نهضتی برای اطلاع‌رسانی به مردم و کشاروزان به راه خواهند انداخت.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: ویژگی ششم بسیار مهم بوده و این است که برخی نگران هستند این طرح کاهش درآمد کشاورزان را به دنبال داشته باشد. در این طرح افزایش درآمد کشاورزان را خواهیم داشت و بازار کار کشاورزان را تقویت خواهیم کرد، نه تنها کاهش اشتغال نخواهیم داشت، بلکه افزایش اشتغال نیز اتفاق خواهد افتاد. ویژگی هفتم که نکته مهمی بوده، این است که ما با جبر کشاورزی روبه‌رو هستیم. این طرح به نسل بعدی خواهد گفت که چقدر آب خواهید داشت و می‌توانند برای نسل‌های بعدی برنامه‌ریزی کنند.
وی با اشاره به اینکه بحث آموزش برای این طرح بسیار جدی دیده شده است، تصریح کرد: این طرح وحی منزل نیست، ممکن است اشکالاتی هم داشته باشد، همواره مورد نقد کارشناسان در سطح استانی و ملی خواهد بود و روزبه‌روز تکمیل‌تر خواهد شد. نام این طرح به این دلیل همیاران بوده که بار مثبتی برای همیاران در نظر گرفتیم. امروز همه باید برای نجات آب و خاک دست به دست هم دهیم، دست همکاری و همیاری لازم است. 
رزم‌حسینی اضافه کرد: کار خوبی که انجام شده این است که از دانشکاه فردوسی خواستیم هیات ناظر این طرح باشد یعنی تشکل غیر دولتی نظارت این طرح را به عهده بگیرد. ثبات اساتید دانشگاه بیش از مدیران دولتی است که اگر مدیران استانی تغییری کردند، دانشگاهیان این کار را انجام می‌دهند و به عنوان نهاد علمی مطالبه‌گری می‌کنند.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: این طرح آزمون خود را پس داده و نمی‌خواهیم آن را به صورت آزمایشی اجرا کنیم که ببینیم چه خواهد شد. کسری آبی ما بعد اجرای این طرح در کرمان کمتر شد. اگر در هر طرحی مدیر جدی پای کار نباشد، هر طرح خوبی از بین می‌رود و اجرا نخواهد شد. ما اراده آهنین با مدیران و دستگاه‎‌های اجرایی داریم که این کار انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه طرح همیاران آب طرحی ملی و اسلامی است، عنوان کرد: باید مستمرا این کار را داشته باشیم. بحث انتقال آب نیز در دستور کار استان است. در بحث انتقال آب در خلیج فارس، حدود 10 سال پیش قصد داشتند که این کار را انجام دهند که مورد انتقاد قرار گرفت و بیان کردند که مقرون به صرفه نیست. خوشبختانه کنسرسیوم بخش خصوصی که بیشتر صنایع بزرگ بودند و نیاز به آب داشتند، این طرح را شروع کردند و اکنون پیشرفت فیزیکی طرح نزدیک 68 درصد است.
رزم‎حسینی اضافه کرد: 110 میلیون متر مکعب آب به سیرجان و رفسنجان می‌رود و بعد یزدی‌ها نیز شریک شدند. پیش‌بینی مدیران این طرح این است که در پایان سال 99 آب دریای عمان به منطقه خواهد رسید. برای اولین بار حجم قابل ملاحظه سهم خود را از دریا استفاده می‌کنیم. در استان مطالعات برای انتقال آب از دریای عمان صورت گرفته است. حسن طرح این است که با اقتصاد کشاورزی پیوسته شده تا بتواند پروژه را کاملا اقتصادی کند.
استاندار خراسان رضوی طرح رونق و تحول اقتصادی شرق کشور با محوریت صنعت زعفران پیوست طرح انتقال آب عمان در حوزه صنعت صد در صد اقتصادی است. سهم آب و قیمت تمام شده صنعت دو درصد قیمت تمام شده محصول است.
وی خاطرنشان کرد: برای مشارکت در این طرح شرکت‌های فولادی و صنعتی حضور پیدا می‌کنند و در شرکت تابش سهام‌دار خواهند شد. سهام‌داران تعهد کردند که در فاز اول با 200 میلیون دلار بدون منابع بانکی کار را شروع کنند، همزمان در بخش کشاورزی هلدینگی را تاسیس می‌کنیم و بزرگان ثروتمند در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی در هلدینگ نگین تابش رضوی سهم خواهند داشت. این هلدینگ متولی 150 هزار هکتار می‌شود.
رزم‎حسینی با اشاره به اینکه هدف ما این است که حتما در این طرح مشارکت مردمی را داشته باشیم، تصریح کرد: ممکن است بخشی از سهام را برخی مردم ثروتمند خراسان تقبل کنند. سپرده‌های بانکی مردم در خراسان 90 هزار میلیارد تومان است. ما در نسبت تسهیلات به سپرده رتبه 25 را در کشور داریم، در حالی که رتبه سپرده ما چهارم، فضای کسب و کار 18 و سلامت اداری رتبه 28 است.
وی بیان کرد: 48 درصد منابع استان خراسان به خارج از استان می‌رود. باید پروژه‌هایی را در استان تعریف کنیم که مردم پول‌های خود را خارج نکنند و در پروژه‌ها سهام بخرند. از وزارت نیرو انتظار داریم که حکمرانی آب و برق را در استان‌ها به استاندار یا دستگاه‌های تابع وزارت نیرو دهد. اگر این کار صورت گیرد، می‌توان طرح همیاران آب و انتقال آب از دریای عمان را در استان اجرا کرد و موفقیت خوبی هم خواهد داشت.
رزم‎‌حسینی گفت: در طرح انتقال حداقل سهم خود را در رژیم دریایی حفظ می‌کنیم. عرب‌ها 22 برابر ما از خلیج فارس و دریای عمان استفاده می‌کنند اما ما سهمی از دریا نداریم. باید از لحاظ دیپلماسی آب سیاسی کاری انجام دهیم. همان‌طور که برای غرب کشور 10 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی گذاشته شده، باید در شرق کشور که آب‌های مرزی نداریم نیز آب هدایت کنیم و تنها راه از دریای عمان است.
منبع : ایسنا
انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.